Држава Прифатени пријави одбиени пријави необработени вкупно
Кралство Шпанија210021
Република Словенија338170355
Република Полска231024
Француска Република443047
Народна Република Кина120012
Република Унгарија5005
Словачка Република7007
Кралство Данска754079
Украина1001
Чешка Република524056
Република Турција242026
Арапска Република Египет7108
Италија104170121
Руска Федерација8109
Република Естонија1001
Кралство Белгија933096
Малта83011
Големо Војводство Луксембург1102
Обединето Кралство на Велика Британија и Северна Ирска887095
Република Бугарија231024
Република Австрија11940123
Држава Катар7108
Босна и Херцеговина4105
Швајцарска Конфедерација190250215
Република Србија314035
САД244250269
Романија5005
Република Хрватска8811099
Кралство Шведска856091
Австралија9770104
Република Грција4004
Република Албанија6006
Ирска2002
Обединети Арапски Емирати271028
Држава Израел8008
Канада124170141
Црна Гора0202
Бразил2002
Кралство Холандија6611077
Кралство Норвешка416047
Република Казахстан2002
Сојузна Република Германија594870681

Оваа веб-страна е изработена во рамките на Програмата за поддршка на изборите, финансирана од Владата на Швајцарија и имплементирана од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини на оваа веб-страна не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот.